Снимка: архив, Reuters
fallback

ЕС осъди задържането на стотици мирни демонстранти срещу корупцията в Русия, включително на опозиционера Алексей Навални, и призова те незабавно да бъдат освободени, предаде Франс прес.

Говорител на дипломатическата служба на ЕС в свое изявление изрази съжаление "от задържането на стотици мирно протестиращи хора и от използването срещу тях на сила от страна на руските власти в Москва, Санкт Петербург и други градове".

Oще по темата

Очакваме мирните демонстранти да бъдат незабавно освободени и да могат да упражняват основните си права, записани в руската конституция, се казва в декларацията на ЕС.

Според руската неправителствена организация "ОВД-Инфо" вчера по време на протестните демонстрации срещу корупцията, организирани от опозиционера Алексей Навални, са били задържани повече от 1500 души.

В Москва според организаторите са задържани 823 души, в Санкт Петербург по неокончателни данни – 600.

ТАСС съобщи за повече от 150 души задържани в Москва за участие в неразрешена акция на опозицията и за около 500 в Санкт Петербург - "за различни нарушения".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

:)

преди 6 години

Ей такива като теб със слаба памет, ама драскащи тук и там...въпреки, че България е зле, всъщност никога в историята след Освобождението не е имала толкова висок стандарт. Стандарта ни е нисък, но е сравнително висок, комунистка България ли беше по-добре, айде бе. Комунистите да се изнасят, комунизма свърши, за щастие.

111

Анонимен

преди 6 години

В Москва според организаторите са задържани 823 душина фона на 16 милионна Москва тия са капка в морето

110

Хахаха

преди 6 години

На всяка манджа ЕС мирудия. Те ако не се изкажат по въпроса на друга държава няма да ги бъде.Трайте си още но утре ЕС като нареди да вземем още 1800 маймуни да не ревете.

fallback