Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Резултатите от парламентарните избори във Франция могат да бъдат определени като политическа революция - една млада партия в центъра на политическия спектър е голяма политическа иновация. Това коментира преподавателят от НБУ проф. Анна Кръстева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

По думите ѝ партийната система във Франция изглежда по радикално различен начин днес в сравнение с преди една година. "Виждаме центристки либерален политически субект, който преобърна цялата система", отбеляза тя. 

Избирателната активност на изборите във Франция обаче е рекордно ниска, поясни още преподавателят. "Безпрецедентно високо неучастие на изборите - над 50%, е изключително необичайно за френските избиратели", коментира проф. Кръстева. 

Има множество френски граждани, които не се разпознават в новата политическа конфигурация и това е голямото предизвикателство пред политическия елит, отбеляза още преподавателят.

Франция дава знак на всички демократични държави, че е възможно да се направи пробив и една утвърдена политическа сцена да бъде променена за няколко месеца в името на дълбоки реформи, посочи още проф. Кръстева. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

Тя се надява и за нея да изкочи един макарон... Няма голяма разлика между нашите комунистки и френските капиталистки май. Всичките мечтаят за младо ярешко.

9

Анонимен

преди 6 години

За да не отидеш на избори трябва да смяташ, че няма никакъв шанс да стане това, което искаш. Тези избори явно са еволюционно нов подход в отблъскването на избирателя. И как няма, като се видя какъв си избраха франсетата. Аз лично, след такъв избор на народа, никога повече няма да гласувам.

8

Хм

преди 6 години

Революцията предполага висока активност и ангажиране на обществото-както на привърженици,така и на противници!Тука виждаме нещо друго-апатия и отчаяние.Франсетата май са се предали....Франция става първата страна в Европа ДИРЕКТНО управлявана от Ротшилд и сие.

fallback