Уорън Бъфет. Снимка: архив, Reuters
fallback

Правото на частен обяд с милиардера Уорън Бъфет беше продадено за над 2,6 милиона долара на традиционния благотворителен търг, съобщи Асошиейтед прес.

Победителят на наддаването, пожелал да остане анонимен, е платил 2 679 001 долара.

Тазгодишният търг в eBay започна в неделя и приключи снощи. Аукционът, организиран от милиардера вече за 18-и път, е в полза на фондацията Глайд, подпомагаща бездомници в Сан Франциско.

Първата съпруга на Бъфет Сузи работеше като доброволка за организацията, преди да почине през 2004 г. В резултат на досегашните търгове са събрани над 24 милиона долара.

Бъфет дава благотворителния обяд в престижния ресторант Смит енд Волински в Ню Йорк. Спечелилият търга има право да покани още седем души.

По думите на 86-годишния милиардер обикновено събитието продължава около три часа, през които той обсъжда със събеседниците си всякакви интересуващи ги въпроси. Единствената забранена тема са бъдещите му инвестиции. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

На тоя рептил дърти няма да му дам и употребяван памперс!

16

Анонимен

преди 6 години

Завряния зет, нашето гуру на финансите, как не се е поискал пари за обяд с него или знае, че жена му ще му ги вземе да покрие загубите от фалита на КТБ!

15

\\//

преди 6 години

Погледнато по друг начин, 8 души са събрали по 330 хил. долара и в замяна ще имат 3 часа в компанията на човек, чието състояние е над 76 млрд. долара.Вероятно имат милионен бизнес и искат да го развиват. 3 часа са достатъчни, за да обсъдят намеренията си с Бъфет и да намерят най-успешното. Като го приложат, ще изкарат доста над инвестицията си.Времето е достатъчно, ако го използват добре, ще увеличат богатството си, особено ако имат бизнес в напреднала фаза.

fallback