Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters
fallback

Реакцията на американския президент Доналд Тръмп, заявил, че онези, които подкрепят тероризма, рискуват да станат негови жертви, е "отвратителна". Това заяви днес в Тwitter първият дипломат на Иран Мохамад Джавад Зариф, предаде Франс прес.

Агенцията припомня в тази връзка вчерашните безпрецедентни нападения в Техеран с общо 17 жертви, отговорността за атаките бе поета от групировката "Ислямска държава".

Oще по темата

"Комюникето от Белия дом и санкциите на Сената са отвратителни, доколкото иранците са изправени пред терор, подкрепян от клиенти на американците", пише Зариф.

"Иранският народ отхвърля подобни изявления за приятелство от страна на САЩ", иронизира министърът.

Тръмп каза вчера, че се моли за невинните жертви на атаките в Техеран. Но предупреди, че онези, които подкрепят тероризма, рискуват да станат жертва на злото, което сами насърчават.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

П.П.

преди 6 години

Значи американците, които подкрепят тероризма, рискуват да станат жертва на злото.

23

муспи

преди 6 години

Все още никой не се сеща, че тези дето катурнаха с рак президента на Иран, който и те бяха назначили и докараха Мюфтията Хомейни за да имат това дето е сега, който те са го въоръжили както и самото ИД и устройват фишеци по цял свят като обвиняват своите пионки в това с което те се гордеят, са евреите! Че как да се сетим, след като не се сещаме че Божйко Борисоф е назначен от тях, - да не би да го е назначил Путин, или пък да е спечелил изборите!!! Да не би де е имало избори!!!

22

Уточнение

преди 6 години

До Анонимен 6Прав си, но без Линкълн и Кенеди!

fallback