Снимка: архив, Reuters
fallback

Кабинетът на германския канцлер Ангела Меркел одобри изтеглянето на войските на Бундесвера от военновъздушната база Инджирлик в Югоизточна Турция във връзка с дипломатическия спор между двете страни, съобщиха правителствени източници на ДПА.

Германски войници са стационирани в Инджирлик, намираща се близо до границата със Сирия, като част от борбата с терористичната група "Ислямска държава", но Турция наложи забрана на германски депутати да посещават базата.

Преместването на войските вероятно ще стане този месец.

Преместването на 260 германски войници и военна техника, включваща самолети за наблюдение Торнадо, във въздушна база в Йордания, ще отнеме около два месеца. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Турчина

преди 6 години

Изчезвайте по най бързия начин... да не би да си помислихте че някой ще ви се моли. Меркел,Меркел къде си ти, къде е Ердоган. И дай боже да ни се оправят взаимоотношенията със съседката, че заради тази грозна овца и някой велики патриоти смотани доста я закопахме

31

Срочно да приберат

преди 6 години

Да ги прибират в Германия и да ги БРАКУВАТ ВЕДНАГА..Жестока вражеска армада ги ползва за нагли сканирания заради недопустими около инфразвуци издавани от двигателите подобни издават и Ягуар.Нарежда охраната на региона..

30

До Burzum

преди 6 години

"Дреме и на Германия за азиатската па.плач....Меркел ще набие канчето на тоя тюрк..."Бурзум май и дреме:-) :-) :-) Но виж за вас може да не и дреме, опс сори...дреме им, че парада Ви е нямал охрана:-) :-) :-)

fallback