Снимка: БТА
fallback

Нападението над полицай с чук в центъра на Париж се разследва от антитерористичната прокуратура, съобщиха световните агенции.

Полицията съобщи, че ситуацията е овладяна.

Oще по темата

Нападателят е приет в болница. Засега самоличността му е неизвестна. Не е ясно дали е действал сам.

Заради инцидента зоната е отцепена.

Както Dnes.bg писа мъж атакува с чук полицай пред парижката катедрала Нотр Дам. Други полицаи откриха огън по нападателя и го раниха.

Свидетели съобщават, че катедралата е под блокада и на никого не се позволява да влезе или излезе от нея заради инцидента.

Във Франция има извънредно положение, въведено след атентатите през 2015 г. и 2016 г., за които отговорност пое Ислямска държава.

В неделя е първият тур на френските парламентарни избори.

Locked inside #notre dame cathedral in #paris while police investigate attack outside against a policeman. All calm pic.twitter.com/Z4B8wUzPTV

— Nancy Soderberg (@nancysoderberg) 6 юни 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

Тези другите полицаи които са стреляли, началника им трябва да ги прати на едноседмичен курс на някое стрелбище да се научат как се стреля. Ще ми го пращат те в болница.

19

Трол Горянин

преди 6 години

Всеки ден ни разправят за цветове и цифри отразяващи заплахата от терористични нападения - във Франция и Англия са на най-високо ниво , което автоматично дава допълнителни права на полицията , не случайно в Манчестър ги разстреляха на площада ,

18

Анонимен

преди 6 години

Франция ще си е във вечно извънредно положение - от една година насам - докато свят светува

fallback