Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Сериозното влияние на Ислямска държава, която "припознава" всеки един от атентатите независимо къде се случва той, има тежък отпечатък върху обществото. Това коментира анализаторът Валери Тодоров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му дори арабските държави, които под скрита форма подкрепят Ислямска държава са наясно, че това е опасност, която може да се обърне към всеки.

"Тази опасност може да се обърне дори към страните, които финансират и подкрепят ислямския фундаментализъм", коментира Тодоров, допълвайки, че някои страни, особено от арабските режими, могат да се окажат жертва на собствената си политика. 

Според Тодоров е необходимо намаляването на конфронтацията в глобален план, а оттам и намирането на по-спокойни форми на съгласие в гражданското общество, така че да бъдат разпознавани онези елементи, които могат да доведат до радикализиране и дестабилизация.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

от 1

преди 6 години

Не бях разбран правилно и пламна дискусия. Отбелязах само, че т.н. анализатор не е оригинален и повтаря казаното многократно от Путин.

3

до 2

преди 6 години

Само дето Русия се е разположила на една 1/8 от земното кълбо и има разположени бази навсякъде из държавата си.Само дето Русия държи в подчинение и е разположила бази в Казакстан който е голям колкото Европа,Таджикистан,Узбекистан и други станове.Сега анексира Крим и там се разположи.А Калининград,Осетия и разни други парчета откъсвани от нсуверенни държави изобщо няма да ги споменавам.140 милиона руснаци в огромна Русия,500 милиона европейци в малка Европа.Не са ли малко нагли.Ами Китай?

2

До 1

преди 6 години

Само където не Путин има 80 бази из целия свят, и не Путин води войни за ресурси, и не Путин инсталира контингент в почти всяка Европейска държава.Всичко тези ислямисти са плот на Американския имериализъм за който повечето от народа и такива като теб си нямат на представа.

fallback