Снимка: БТА

Камикадзета са извършили тройния атентат на едно от гробищата на Кабул днес, в който загинаха 20 души, предаде ТАСС. Новината съобщи пред телевизия Толо нюз афганистанският премиер Абдула Абдула.

По последни данни ранените в атентата са 119, допълва ДПА.

Още по темата
Той поясни, че терористите са взривили пояси с експлозиви насред множеството, присъствало на погребението на сина на първия заместник-председател на афганистанския Сенат. Мъжът бе убит вчера по време на демонстрацията срещу правителството, състояла се в Кабул.

На неговото погребение присъстваха афганистанският премиер, както и афганистанският министър на външните работи Салахудин Рабани. Двамата са невредими.

Сред пострадалите в днешния атентат е обаче министърът на здравеопазването Фирозудин Фероз, който също е бил на погребението. Това е второто бомбено нападение в Афганистан за една седмица.

В сряда камион-цистерна се взриви в дипломатическия квартал на Кабул и загинаха 117 души, отбелязва ДПА. 586 души бяха ранени в тази атака. Агенциите Асошиейтед прес и ДПА припомнят, че никой така и не пое отговорност за тази атака. Агенция ТАСС обаче твърди, че отговорност за атаката от сряда е поела Ислямска държава.

Франс прес припомня, че афганистанското разузнаване обвини мрежата Хакани за тази атака. Тя е въоръжена групировка, свързана с талибаните. За днешното нападение все още никой не е поел отговорност. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase