Снимка: Reuters, архив
fallback

Държавите от НАТО са отхвърли предложение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган догодина да приеме следващата годишна среща на върха на пакта в Турция. Това съобщи германският вестник "Велт", като се позова на добре осведомени по въпроса дипломати от алианса, цитиран от ДПА.

Турция е една от няколко страни, предложили да организират ежегодната среща.

Според източниците на вестника причината за отказа било нежелание да се повишава международният статус на Анкара и желание да се избегне създаването на впечатление, че пактът подкрепя вътрешната политика на турското правителство.

В статията се посочва, че готовност да приеме в Брюксел следващата среща на върха на НАТО през 2018 г. е изразила Белгия.

Министрите на отбраната от алианса ще вземат решение за мястото на форума на редовното си заседание в края на юни, се казва още в материала на "Велт".  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

До vah

преди 6 години

Защото Дениз Юджел:-) оня заловения, като излизаше от немското посолство:-) работеше в този вестник, който имаше прегърнати снимки с пкк терористите...капиш:-)

16

До zeus

преди 6 години

"В Турция има гражданска война, всеки ден гърми по някоя бомба, а ако кажеш нещо срещу султана директно отиваш в зандана. "Да не са луди натовци да си правят срещи там."А за това, че не е имало до сега в България и няма и да има...??? Защо експерте???

15

До zeus

преди 6 години

"В Турция има гражданска война, всеки ден гърми по някоя бомба, а ако кажеш нещо срещу султана директно отиваш в зандана. Да не са луди натовци да си правят срещи там."Я кажи защо не е в България:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) След като вие нямате гражданска война, няма зиндани:-) :-) :-) :-) и сте демократи...Кажи?

fallback