Снимка: Reuters
fallback

Срещата между Еманюел Макрон и Владимир Путин вчера, 29 май, във Версай започна от много ниска точка. Отношенията между Макрон и Путин бяха повече от хладни. Помним, че Русия и нейното ръководство подкрепиха изрично националистката Марин Льо Пен, а руска банка даде €9 млн. на Националния фронт. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria директорът на българския офис на Европейския съвет по външна политика Весела Чернева.

"Макрон все пак трябваше да постигне някакъв диалог с Русия въпреки своята неприязън към Путин", добави още тя.

"Путин избра странен повод да посети Франция толкова скоро след избирането на Макрон – откриване на изложба, посветена на 300-годишнината от визитата на Петър Велики в страната. Това бе една проява на европейския характер на Русия, от който Путин напоследък бяга", отчете Чернева.

"Путин иска да подобри отношенията си с Франция. Но все пак не трябва да преувеличаваме. Путин не смята за нужно да има добри отношения с ЕС като цяло, а по-скоро с отделни страни-членки, които той смята, че са на неговото ниво", посочи тя. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 6 години

Горкото джудже само как угоднически гледа и послушно слуша. Санкции до дупка.

25

Анонимен

преди 6 години

30, Меркел не е виновна, че мързеливите гърци си бяха построили комунизма и трупаха дългове - получаваха по 15-та заплата и работеха до следобед с допълнителни бонуси за ходене навреме..а на всичкото отгоре криеха данъци и взимаха пенсиите на покойници. А смешната им икономика се състои от износ на домати и зехтин и няма как да издържи на това натоварване. Меркел спаси Гърция с огромното опростяване на дългове, но наглите византийци това не могат да го разберат.

24

gadev

преди 6 години

много яка снимка - Вова гледа като на.сран и аха да се разплаче, а Макрон му чете конското :)Ако джуджето иска да се сближава - да хваща палците и да разтваря бузки

fallback