fallback

Централната телевизия на Северна Корея разпространи кадри от проведено днес изпитание на нова система за противовъздушна отбрана, създадена от експерти в националната Академия за военни науки, предаде ТАСС, позовавайки се на японската телевизия Ен Ейч Кей. 

На видео записа от няколко ъгъла е показано изстрелване на ракета от мобилна установка. Части от материала са заснети от наблюдателен пункт, където е присъствал и севернокорейският лидер Ким Чен Ун, посочва Ен Ейч Кей.
Освен кадрите с демонстрацията на системата севернокорейската телевизия е излъчила и критики към плана на САЩ да проведат учение в района на Корейския полуостров с участието на два самолетоносача - "Роналд Рейгън" и "Карл Винсън".

По-рано днес радио "Гласът на Америка" съобщи, че Вашингтон планира да изпрати в западната част на Тихия океан още един самолетоносач - "Нимиц", с цел да принуди Северна Корея да се откаже от ракетната и ядрената си програма.  

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Отговор

преди 6 години

До Анонимен 39 Добър си ние Боко , любимец на народа и не му пожелавай да полудее като Ким.

37

Стоев

преди 6 години

Значи ако съм разбрал правилно САЩ имат право да имат войски по цял свят а нароченият за лош няма право да се защитава.Висша форма на демокрация.Браво за американските ***

36

ако ги

преди 6 години

Не пущаха тия фишеци ежеседмично никой немаше и да споменава това недоразумение. Северна корея.Сума ти страни имат къде къде по сериозни ракети и със сигурност правят изпитания ама не бият тъпана нон стоп.Тлъстака Ким става смешен. Помпа имидж за вътрешна употреба. Явно и там вече не му верват. Просто трябва да се прекрати спомрнаването на сев. Корея. В новините по света и толкова. Ше му секне ентусиазма. Има си военни да го мислят.И това ако е новина!

fallback