Снимка: Reuters, архив
fallback

Главната републиканска прокуратура в Истанбул води разследване срещу общо 1004 съдии и прокурори, както и 68 валии и каймакамина (областни и околийски управители), в рамките на мащабно разследване на територията на 9 различни провинции и главно в световния мегаполис, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

Oще по темата

Данните са оповестени от самата прокуратура, а основания за обвиненията са членуване в т.нар. "Терористична организация на гюленистите/Паралелна държавна структура" (ФЕТО/ПДС) и свързани с това предполагаемо членство престъпления.

От "квотата" на съдиите и прокурорите вече са заведени съдебни дела срещу 162-ма от тях. В средите на областните и околийските управители засега продължават само прокурорските разследвания, посочва още ДХА, цитирана от Фокус. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Хех

преди 6 години

До Анонимен30На мен не ми пука, обаче си задавам 1 въпрос: При положение че досега в Турция са арестувани около 37 000 човека за "близки връзки" с тоя Гюлен (а той нали се намирал в Америка и отказали да го екстрадират). Как потдържа тоя човек "близки контакти" с толкова много хора? Възрастен човек - вероятно малко ползва компютър. Остава вариант по телефона. Та на въпроса: Каква марка и модел телефон ползва тоя човек, че аз сега ми предстои да си сменям смартфона? Сигурно е много добър телефо

23

Анонимен

преди 6 години

ЕДВА ЛИ на някой му пука за анадолските диваци

22

100% TURK

преди 6 години

До 20 анонимен. За 2 часа , Гюлен дори и успя да блокира Тюрксат , но после ситуацията бе овладяна. Загинаха около десетина служители , охраняващи телекомуникационните сгради . Били са се до последния момент хората .....какво да направят още !

fallback