Снимка: архив, Reuters
fallback

Агенти от руската Федерална служба за сигурност (ФСС) задържаха в Москва четирима членове на "Ислямска държава" (ИД), подготвяли терористична атака в руската столица. Това съобщиха за ТАСС от пресслужбата на ФСС.

Според съобщението в групата има граждани на Русия и на страни от Централна Азия. Те подготвяли атентат със самоделни взривни устройства срещу обекти на транспортната инфраструктура в Москва.

Ръководството на групата се е извършвало от територията на Сирия.

След извършването на "диверсионно-терористичния акт" терористите възнамерявали да заминат за Сирия и да се включат в редиците на ИД за участие в бойни операции на групировката.

От ФСС казаха още, че при обиските в жилищата на арестуваните са били намерени "лаборатория за производство на взривни вещества, готово за употреба самоделно взривно устройство с поразяващи елементи и компоненти за неговото изработване".

Иззети са също автоматично оръжие, муниции, гранати, а също литература и видеозаписи с екстремистка и терористична насоченост.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 2Леле-е какъв ЛЕЛИПУТ! И какво ФСБ калпаво - лови ги ислямистите като мишоци в капан и също като мишоци ще ги издави!Въпрос към нормалните: нали помните каква бурна радост избликна от русофобските душици и акани устенца след атентата в Санкт Петербург? След Манчестер нито един русофил не се зарадва, обратно - изразиха се тъга и съпричастие. Къде е разликата видяхте ли?

2

Анонимен

преди 6 години

Някой вярва ли изобщо на този лъжлив,комлексиран лелипут в кремъл и неговото ФСС ?

1

Анонимен

преди 6 години

Почвайте да ревете за погазените права, за лошия Путин, за Крим, за фазата на луната и за хемо.роидите на Хилъри - кво се помайвате.Аре да не ви секнат центчетата.

fallback