Хашем Абеди. Снимка: БТА
fallback

Либийските сили за борба с тероризма арестуваха в Триполи и бащата на атентатора от Манчестър. Снощи в либийската столица бе арестуван по-малкият брат на атентатора по подозрения във връзки с Ислямска държава, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Oще по темата
Силите за борба с тероризма са задържали Рамадан Абеди до дома му в Триполи днес следобед.

Ройтерс цитира очевидци, че въоръжени мъже му поставили белезници и го отвели с две коли без регистрационни номера.

"Бащата Рамадан Абеди също бе арестуван", ден след ареста на Хашем, брата на заподозрения атентатор, съобщи говорител на полицейските Сили за възпиране, верни на правителството на националното единство. Ройтерс посочва, че говорителят не е съобщил причината за ареста на бащата.

Хашем Абеди, арестуваният по-малък брат на атентатора, е бил в течение на всички детайли за плана на нападението, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

"Имаме доказателства, че той е бил свързан с Даеш, заедно с брат си. Следим го повече от месец и половина. Поддържал е връзка с брат си и е знаел за нападението", каза говорителят. Той добави, че по-малкият брат пристигнал в Триполи от Лондон на 16 април.

Атентаторът Салман Абеди е роден във Великобритания от родители либийци, напомня Ройтерс. Британската министърка на вътрешните работи каза, че той се е върнал неотдавна от Либия и вероятно не е действал сам. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

Как ги бяха нарекли преди - "скромни" хора. "Мили", "миролюбиви", "скромни" и най-вече "невинни". Либерастките глашатаи надминаха учителя си д-р Гьобелс по цинизъм.

19

Анонимен

преди 6 години

Е вие хубаво си ги наблюдавате, ама ква е файдата - след дъжд качулка.

18

Верни ли ?

преди 6 години

А българите и румънците били Големия лош проблем на Великобритания, нали ...

fallback