Сафи Роуз Русос. Снимка: Twitter
fallback

Майката на 8-годишната Сафи, която е една от жертвите на кървавия терор в Манчестър, все още не знае за ужасяващата смърт на дъщеря си, разказва пред "Мирър" съсед на семейството.

Малкото дете било на концерта на Ариана Гранде заедно с майка си и по-голямата си сестра.

Oще по темата

Когато атентаторът се взривява на един от входовете на залата, пироните започват да летят навсякъде и поразяват смъртоносно Сафи.

Майка й Лиза и 20-годишната й сестра Ашли са откарани веднага в болница, още са там, в неведение за трагедията, за разлика от бащата, който пристигнал в Манчестър, за да прибере семейството си, но разбрал от властите за ужасяващата смърт на малкото си дете и за ранените съпруга и голяма дъщеря.

"Той отишъл да ги вземе, но намерил съпругата си в критично състояние, Аш била ранена, а Сафи загинала", казва пред изданието съседът на семейството.

Лелята на двете момичета сподели пред "Дейли Мейл": "Това е най-лошият кошмар за всеки родител. Нищо не може да се каже повече или направи. Сафи беше толкова красива и очарователна. Защо ни я отнеха? Родителите й са уважавани хора, които работят усилено през целия си живот. И всичко това се случи заради някаква злобна измет".

Терористичната атака, извършена от атентатора Салман Абеди, удари Манчестър в понеделник вечерта. Самоубиецът, натъпкан с пирони и експлозиви, се взриви сред тълпата във фоайето до входа на закрития стадион "Манчестър Арена" в 22,35 часа местно време.

Междувременно британската полиция заяви, че е увеличила броя на служителите си по улиците на Лондон, както и че след самоубийствения атентат в Манчестър военнослужещи ще охраняват обекти с ключово значение, включително Бъкингамския дворец и резиденцията на премиера на "Даунинг стрийт".

Британският министър-председател Тереза Мей обяви снощи, че равнището на заплаха е повишено до "критично", което означава силна вероятност за непосредствено предстоящ атентат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

Анонимен

преди 6 години

Толкова долнопробни коментари има тук, че не се учудвам вече защо светът стана толкова отвратително място за живеене!Утре ще ги видите като ''нормални'' хора на улицата... А за всичко това едно гнусно, АНОНИМНО, показващо истинската си същност същество, пропито с простотия и злоба. Както някой беше казал- добре, че сутрин не виждат в огледалото душата си!

116

Рали

преди 6 години

Нищо чудно, че ни гледат като втора ръка хора. .. понякога се чудя защо, но като прочета коментарите в днес бг и ми става ясно. Животни такива! Как не ви е срам да се радвате, че деца са убити по такъв жесток начин?

115

Анонимен

преди 6 години

не вярвам, след камиона в ница който уби 80 души и рани тежко още 200 :) , веднага пускат някава блудкава история за деца че да повярват глупаците

fallback