Снимка: БТА
fallback

Извършителят на самоубийствения атентат в Манчестър е известен на британските власти, съобщава CBS News, позовавайки се на свои източници.

Oще по темата

Според тяхната информация името на терориста е Салман Абеди, на 23 години. Британските власти същи потвърдиха, че са идентифицирали предполагаемия атентатор от Манчестър като Салман Абеди. Повече подробности за него не се съобщават на този етап.

Според британски медии пълното име на предполагаемия атентатор е Салман Рамадан Абеди и той е на 22 години. В. "Гардиън" твърди, че става дума за жител на Манчестър от либийско потекло.

Според информациите се предполага, че нападателят е пътувал от Лондон за Манчестър с влак, предаде Ройтерс.
Телевизия ITV пък съобщава, че днес полицията е извършила обиск на адреса в Манчестър, на който е живеел Абеди и е наредила на съседите да не напускат жилищата си. Именно там била извършена и контролирана експлозия, за която медиите съобщиха по-рано днес.

Малко по-рано днес британската полиция арестува 23-годишен мъж във връзка с терористичното нападение, което бе извършено след концерта на поп звездата Ариана Гранде на стадион "Манчестър Арена“ в понеделник вечер. Отговорност за атентата, при който загинаха 22 души, а близо 60 бяха ранени, пое групировката "Ислямска държава".

Атентаторът също загина при нападението.

Същевременно стана ясно, че международната полицейска организация Интерпол ще съдейства на Великобритания в разследването на извършения атентат. Организацията се е свързала с националните бюра във всички 190 страни-членки, за да ги информира, че всяка информация или питане следва да бъдат отправени към нейния командно-координационен център, към който бе създадена кризисна група след атентата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Петърчо

преди 6 години

Не! *** не може да бъде! *** аз съм просто и фактически шокиран разбираш ли. Хъммм я да взема да отида до Гошо че ми дължи едни пари от един бас. Представяте ли си той се хвана на бас че този път нямало да е някакво фанатизирано мюсли.

35

до 44

преди 6 години

В Европа има атентати от сто годин.Първата световна е започнала след атенат.Стамболов е бил цел на атентати.Райстага,ИРА.Атентатите в лондонското метро и в Испания,много преди бежанската война и т.н.ИРА взривяват бомба в Манчестър преди много години.Бежанците са насочвани умишлено към Европа от една велика сила,която стои и зад атентатите.Има война,световна.В Русия и САЩ що има атентати,там бежанци няма.

34

CHERI

преди 6 години

До АнонименЛоша работа! Значи днес пръднах много силно и кучето се събуди. И да знаете мили хора : ГАДНАТА РУСИЯ Е ВИНОВНА ЗА ТОВА. Ааааа и за урана във водата е виновна РУСИЯ. Голяма гадост е тази РУСИЯ. Немога да разбера защо българския народ на 99% обича тази "ГАДОСТ".

fallback