Сателитна снимка на затвора Саидная. Снимка: Reuters
fallback

Правителството на Доналд Тръмп обвини сирийските власти, че са извършили масови убийства на хиляди затворници и че са изгорили телата на убитите в голям крематориум край Дамаск, предаде Асошиейтед прес.

Държавният департамент каза, че около 50 души на ден биват обесвани във военния затвор Саидная, намиращ се на около 45 минути от столицата на Сирия. Според американското външнополитическо ведомство крематориумът е използван да се прикриват доказателствата за големия брой убийства.

Представителят на Държавния департамент за Близкия изток Стюарт Джоунс показа  на журналисти сателитни снимки на затворническия комплекс и каза, че правителството на Башар Асад е достигнало "ново ниво на безнравственост" с подкрепата на Русия и Иран.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Наблюдател

преди 6 години

А цялото човечество обвинява американците за безпрецедентния геноцид над 100 милиона индианци с който те отгоре на всичко най-нагло се гордеят! И след това написали хартата за правата на човека и тръгнали да учат другите на демокрация. Е каквото се е случило на индианците, това чака и "демократизираните"

33

Pippo

преди 6 години

До БобиTochno taka e, no nikoj ne smee da kaje istinata koj stoi zad tezi konflikti ! Razdeliaj i Vladei - tova e formulata na anglo govoriashtite

32

Анонимен

преди 6 години

Прегледах внимателно района на Saidnaya, намиращ се на десетина километра NNW от Дамаск. Координати - 33о36'51.55" N 36o22'47.93" O. Не намерих обект с формата на показания на снимката. Разгледайте и вие, може би ще имате късмет. Както и да е, сирийците са измислили крематориум без комини!Нищо, казано от американците в такива случаи е се оказа вярно. Службите пак са подвели г-н Президента.

fallback