Снимка: Reuters
fallback

Северна Корея едва днес заяви, че вчера успешно е извършила изпитание на нова балистична ракета със среден-голям обсег, способна да носи тежък ядрен заряд, предадоха световните агенции, като се позоваха на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

Изстрелването е било извършено под ръководството на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. То е било осъществено по такъв начин, че да не бъде застрашена сигурността на съседните държави.

Oще по темата

Ракетата е прелетяла 787 км и е достигнала височина от 2111,5 км, заяви КЦТА.

"Пробното изстрелване имаше за цел да провери тактическите и технологичните особености на балистична ракета от нов тип, способна да носи голям тежък ядрен заряд", заяви КЦТА.

Според нея Ким е обвинил Вашингтон, че "сплашва" страните, които "нямат ядрени оръжия", и е предупредил САЩ да не подценяват факта, че са в обсега на Северна Корея за нанасяне на удар.

"Ако САЩ непохватно се опитват да предизвикат КНДР, те няма да избегнат най-голямата катастрофа в историята", заявил севернокорейският лидер.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 6 години

Пълни откачалки! САЩ навремето не спечелиха войната с Корея( не знам и каква война са печелили великите досега) , и сега няма да спечелят

52

До Анонимен 61-II

преди 6 години

..като любимия на всички неграмотни льольовци "Кузнецов" (пушел, когато горял тежък мазут!), "Москва", "Петр Великий", крайцерите тип "Лидер" и се стигне до "джобните"катери, с 800 т водоизместване, дето ги правят в едно градче в Татарстан. "Циркон" отива на конвейра догодина и веднага застъпва на служба. САЩ жестоко изостават! Самолетоносачите им ще станат плаващи казина и ще печатат много долари натуристическата индустрия. Четете Natnl. Interest, Jane's! Четете, то сляпото окато прави!

51

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 61САЩ не са въвели лазерно оръжие и скоро няма да имат такова, не говоря за леко, насочено срещу зрението наа отделния боец. Чети повече, да видиш обективните трудности пред въвеждането на такова оръжие, като се започне от енергията, необходима за всеки "изстрел" и стигнем до метеорологическите условия. В момента в Пентагона си скубят косите, как в бъдеще да противодействат на руския хиперзвуков "Циркон", който може да бъде изнесен напред с ракети, самолети, подводници, тежки кораби

fallback