Снимка: БТА
fallback

Новият президент на Франция Еманюел Макрон беше облечен на днешната церемония по встъпването си в длъжност в костюм за скромната сума от 450 евро, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията определя това като опит на Макрон да се разграничи от проявите на разточителност в политиката.

Фактът, че екипът на новия френски президент разкри цената на костюма, както и че дрехите марка "Луи Вюитон", с които бе съпругата му Брижит, са били наети от модна къща, има значение във Франция.

Когато по време на предизборната кампания името на съперника на Макрон от консерваторите Франсоа Фийон бе замесено във финансови скандали, един от тях беше за това, че богат бизнесмен му е подарил два ушити по поръчка костюма на стойност около 13 000 евро.

Тъй като според социологическите проучвания почтеността е сред основните качества, които френските избиратели искат президентът да има, поради факта, че са им омръзнали подобни скандали, изборът на облекло от страна на новия президент изглежда изпраща и послание, че той ще бъде различен от предшествениците си, отбелязва Ройтерс.

Бившият президент консерватор Никола Саркози, управлявал Франция между 2007 и 2012 г., водеше лъскав начин на живот.

Предшественикът на Макрон, социалистът Франсоа Оланд, който се самонарече "нормалния президент", беше подложен на критики за това, че плащал на фризьора си по близо 10 000 евро на месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 6 години

За тези, които хранят Макрон: вземете вие да станете на 39 години президент на 66 милиона души, и то не президент с функции като нашия, пък тогава говорете. Много злоба има във вас, от нищо не разбирате, *** коментирате, пък жена му била баба, пък не знам какво. Въпрос на избор, хора, уважавайте го малко!

32

Анонимен

преди 6 години

А колко струва костюма на първата баба на Франция?

31

Надарен

преди 6 години

Местя...

fallback