Снимка: архив, Reuters
fallback

Берлинската полиция публикува снимки на двама мъже между 17 и 20 г., които са издирвани за брутален побой над пътници в метрото. Според описанието мъжете са от Югоизточна Европа и са около 20-годишни.

На 4 март към 4 сутринта те се сдърпали с 33-годишен пътник и неговата приятелка на станцията "Мерингдам". Без никаква явна причина те изведнъж се нахвърлили върху мъжа и започнали да го удрят в лицето, докато той панал на земята, след което го ритали многократно в главата.

Пътници от влак, който тъкмо пристигнал на станцията, видели побоя и издърпали жертвата и придружителката му в един от вагоните.

Побойниците обаче успели да се качат в друг вагон и на следващата спирка се прехвърлили при обления в кръв мъж, като се опитали да го извлекат навън, пише "24 часа".

Хора във вагона се притекли пак на помощ. Нападателите замерили двойката с бутилка бира и ранили жената. Опитали се да й издърпат чантата, но не успели. Тя е леко ранена, а приятелят й е настанен в болница в тежко състояние.

Полицията издирва нападателите със снимки, снети от видеокамера в метрото.

През октомври миналата година 26-годишният Светослав Стойков нападна жена в берлинското метро. Мъжът, родом от Добрич, бе с богато криминално минало.

На разпространен от полицията в Берлин запис се виждаше как млад мъж блъска в гръб без причина момиче по стълбите.

Жената се размина със счупена ръка, но инцидентът предизвика вълна от недоволство срещу мигрантите в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

франко фере

преди 6 години

Нека там да си стоят .

44

ODESSA

преди 6 години

На кон не можеш да обиколил чарли, поради чисто географски причини. Коня ще се удави а ти ще крещиш на мама да те извади щото си се напишкал.

43

Анонимен

преди 6 години

Заеви го този Алтай и сармато-аланските глупости. Да, българите са били за там известно време, но не там са се научили да градят крепости и градове, не ли? На тази територия, ЕДИНТВЕНИТЕ монументални градежи от ранното средновековие и преди това са оставени о гърци и българи, безспорно е кои от кого!

fallback