Снимка: архив Reuters
fallback

Двама представители на американската отбрана заявиха за телевизионния канал NBC News, че президентът Доналд Тръмп е одобрил план за въоръжаване на сирийските кюрди.

Кюрдското население в Сирия е важен съюзник на Съединените американски щати в борбата срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

Един от представителите коментира, че ходът е значим, тъй като е в подкрепа на идеята, че Сирийските демократични сили е бойната сила, която вероятно ще участва в офанзивата за град Ракка, предаде "Фокус".

Решението на Тръмп също подсилва идеята, че Сирийските демократични сили, сирийските кюрди и Сирийската арабска коалиция имат подкрепата на САЩ.

Заповедта е подписана и това „позволява процесът да започне да действа“. Когато заповедта стигне до Министерството на отбраната на САЩ, страната може да започне да осигурява на сирийските кюрди оръжия и оборудване, част от което е вече предварително доставена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

пенко

преди 6 години

Ако след Ефратски щит има Ефратски шиш ,турците ще бомбардират оръжието от Търътъръмп с американски ракети от базата Чирилик.

49

Мемет

преди 6 години

Машаллах Тръмп ефенди.

48

Анонимен

преди 6 години

Краварите готвят окупация на Сирия през Йемен. Ще се обзалагаме ли какъв ще е предтекста? ИД или Асад?

fallback