Снимка: Reuters
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че евентуално поражение на Русия във Великата Отечествена война щеше да има за руската нация много по-страшни последици отколкото за народите на Европа. Руският лидер заяви това на тържествения прием в Кремъл по случай Деня на Победата, предаде ТАСС.

„Става дума за това, че ако нашата страна беше сполетяна от ужасна трагедия и ние като много страни в Европа бяхме претърпели поражение, нас щеше да ни очаква съвсем различна съдба от поробените страни от европейския континент. Ставало е дума не само за съществуването на нашата страна, ставало е дума за съществуването на самия наш народ като етнос“, заяви Путин.

Той каза, че подобна информация се съдържа в „документи на нацистката партия и фашистката държава, които и до момента се съхраняват в архивите“.

„Онези, които е нямало да бъдат използвани за робско производство, са подлежали или просто на физическо унищожение, или на преселване в труднодостъпни региони без каквато и да е инфраструктура и биха били обречени на постепенно измиране“, добави руският президент.

В тази връзка той призова винаги да се помнят „жертвите, които нашият народ принесе на олтара на победата“.

В края на речта си Путин благодари на ветераните, че са „съкрушили вероломния враг“ и са успели да сложат точката във войната срещу нацизма. След това той вдигна тост: „За победителите, за мира на нашата земя, за великата Русия!“ и пи заедно с присъстващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

240

Анонимен

преди 6 години

До Навални

239

Анонимен

преди 6 години

Голям е ужасът в погледите на краварите и евроатлантиците.

238

Йордан

преди 6 години

Защо се оставяме да ни лъжат. Защо мълчим като ни правят на балами. Защо ни делят от руснаците насила. Предпочитам немска кола пред руска, предпочитам западни стоки пред руски, но това не ме кара да мразя руснаците и да не им признавам доброто което имат. Не бива да сменят историята. Ние имаме мозък и си гледаме интересите, поне така се надявам да е. Като скрият историята няма да ме накарат да избера руското пред немското или обратното.

fallback