Снимка: Reuters
fallback

Руският президент Владимир Путин поздрави Еманюел Макрон за избирането му за президент на Франция, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от БТА.

"Гражданите на Франция ви оказаха доверие да ръководите страната в сложен за Европа и цялата световна общност период", се посочва в поздравителната телеграма на руския президент.

"Нарастването на заплахата от тероризма и войнстващия екстремизъм е съпроводена от ескалация на локални конфликти и дестабилизиция на цели региони. В тези условия е особено важно да преодолеем взаимното недоверие и да обединим усилията си за осигуряване на международната стабилност и сигурност", посочва Путин.

Президентът на Русия потвърди също готовността си за "конструктивна съвместна работа по актуални въпроси на двустранния, регионалния и глобалния дневен ред, изразявайки увереност, че това отговаря на коренните интереси на народите на Русия и Франция".

Путин също така пожела на Макрон добро здраве, благополучие и успехи в отговорната дейност начело на държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 6 години

Преди два дни един от форумните креттени питаше язвително "а сега Путин ще поздрави ли Макрон и т.н." плюс дежурните обиди. Е къде е тоя селтакк сега? Вижте се какво представлявате платена краварска изметтт.

75

Да анонимен 79

преди 6 години

А какъв парад ще има утре-е! Бас държа, че и ти, и останалите хомнодавы ще се наредите пред телевизорите, дано видите някой гаф! Утре ще видите много техника, но и Таманската и Кантемировската дивизии, които за 4-5 дни могат да наритат меките *** на натовците и да поспрат за почивка на Бискайския залив. Тези не знаят с кого си имат работа! А за джуджето - 1.70 не е съвсем дребен човек . по-висок е отБерлускони, от Саркози, от Напалионе Буонапарте, от Тамерлан, Чингис-хан, Александър Велики.

74

sofeto

преди 6 години

"Путин поздрави Макрон, иска да преодолеят недоверието"Кагебейското шпионче се пробва като гараджийска бамбина на клиент. *** ако мине номера!

fallback