Снимка: архив Reuters
fallback

Кралското семейство във Великобритания си е живо и здраво. Но възрастта си казва думата.

Оказва се, че свиканото в необичаен час събрание на всички служители е не за нещо друго, а за да им бъде официално обявено, че принц Филип, съпругът на кралица Елизабет II ще се оттегли от официалните си кралски задължения.

Oще по темата

Дукът на Единбург ще навърши 96 години след месец. Въпреки това през лятото ще продължи да посещава планираните си прояви, но след септември ще се оттегли.

Съпругата му, на 91 години, ще продължи да спазва програмата си, съобщи BBC.

Дукът обаче можело да избира на кои събития да присъства.

Медиите на Острова сутринта съобщиха новината, че са свикани всички служители на кралското семейство. Появиха се спекулации, че причината е кончината на кралицата или принц Филип, тъй като във Великобритания подобна новина не би била обявена преди 8 часа сутринта местно време.

Наложи се от Бъкингам да обявят извънредно, че кралската двойка е добре.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

дръндю

преди 6 години

Дукът на Единбург е на 95 съпругата му е на 91 . едва смогват да им сменяват памперсите. със тях ще си отиде и осранато им кралство . не е далече

18

11

преди 6 години

Бе няма ли да го скривате тоя дзвер, че плаши ората.

17

Съвет

преди 6 години

До обожавам ГМООтиди в Боженци в къщата музей на търговеца на Дончо Попов и виж снимката на цялото му семейство, от което най-"младия" починал е на 87 години, а най-"стария" - на 107 години. После поразгледай актуалните некролози по стълбове и дървета и ще видиш колко е средната възраст за напускане на живота днес. Срамно малко!

fallback