Снимка: Reuters, архив
fallback

Критиките на Китай към севернокорейската ядрена програма подлагат на изпитание търпението на Пхенян и може да доведат до "тежки" последици, се казва в коментарна статия, публикувана вчера от Корейската централна телеграфна агенция, предаде Асошиейтед прес.

Китай, който е най-големият търговски партньор и основен благодетел на Северна Корея, призова неколкократно своята съседка да спре ядрените си опити и изпробването на балистични ракети.

"Всеки ден чуваме безразсъдни и абсурдни забележки от Китай, които единствено правят сегашната лоша ситуация още по-напрегната", се казва в статията.

Необичайно е за Северна Корея да критикува директно Китай, отбеляза АП. Предишни подобни критики са били завоалирани с формулировки като "една съседна страна". 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Ангел

преди 7 години

Разбирасе че Китай няма да подкрепи Ядрената програма на Северна Корея.Китай би рискувал Ядрен апокалипсис до границите и при една Ядрена СК. Освен това нито една Ядрена държава не желае други държави да стават ядрени и това е повече от ясно и нормално.Според Анализатори СК все още няма ефективно Ядрено Оръжие но до 1 година ще разполагат с такова ако не бъдат спрени и това най-вероятно ще се случи с подкрепата на Китай!

22

Анонимен

преди 7 години

Китай спря вноса на въглища от Северна Корея.Честито!

21

Анонимен

преди 7 години

Ким Чен Ун е удължената ръка на Путин.

fallback