Снимка: Facebook
fallback

Общ преглед

Голяма група хора с маски на лицата са нападнали късно снощи турското консулство в Цюрих, като са хвърляли боя по сградата, съобщи в. "Хюриет дейли нюз". Турският консул в Цюрих г-жа Асийе Нурджан Ипекчи е посочила, че нападателите са изписали с боя: "Убийте Ердоган" по стените на съседна сграда и на автобусна спирка.

Ипекчи е уточнила, че полицията е пристигнала незабавно, като е изтъкнала, че сега ситуацията е под контрол, полицията е взела мерки и сътрудничи с консулските власти.

Няма съобщения за пострадали при нападението, по време на което в сградата е имало само охранители.

Преди референдума в Турция за конституционни промени, състоял се на 16 април, на митинг в Берн бе издигнат плакат, на който президентът Ердоган бе представен с опрян в главата му пистолет, а на плаката имаше надпис: "Убийте Ердоган", припомня вестникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Най сетне някой да напише какво да. Се направи

12

Анонимен

преди 6 години

Решението е...днес официално почва периода на Партийното Президенство...Ердоган днес го регистрираха пак на партията му! :-)

11

Анонимен

преди 6 години

Това е решение по грузински/сталински/. Щом пишат това, значи има някакъв проблем за който са свършили другите решения. Какво ми разправят тогава разни *** тука?

fallback