Снимка: архив Reuters
fallback

Най-малко 32-ма души са загинали във вторник при нападение на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ срещу бежански лагер от сирийската страна на границата с Ирак, предава AFP.

"Най-малко петима самоубийствени атентатори се взривиха пред и в лагера за иракски бежанци и разселени сирийци в провинция Хасаке“, сочат данни на Сирийската обсерватория за човешките права.

При нападението са пострадали около 30 души и броят на жертвите може да нарасне.

Директорът на базираната във Великобритания неправителствена организация Рами Абдел Рахман съобщи за агенцията, че между членове на терористичната групировка и Сирийските демократични сили са избухнали тежки сражения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 6 години

Тръмп е точнбо толкова виновен колкото и ислямистите. Унищожавайки ресурс на сирийските военни дава възможност на ИДИЛ да продължи да избива цивилни. Това ли е САЩ днес? Или винаги си е било това?

6

Анонимен

преди 6 години

американската "умерена опозиция" се активизираЛикувайте демократи, опозицията ядяща суров човешки черен дроб пред камерите на англосаксонските ни господари е на път да внесе демокрация и свобода (и го прави вече няколко години)Свобода, равенство, братство! Да живее САЩ

5

Анонимен

преди 6 години

*** не са ли били хора на Асад?

fallback