Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че е готов да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун при подходящите условия за това, предаде Франс прес.

"Ако има необходимите условия, за да се срещна с него, тогава аз ще го направя, абсолютно. Ще бъде чест за мен да го направя", каза Тръмп в интервю за агенция Блумбърг.

Още по темата

"Още веднъж искам да кажа, трябва да има подходящите условия за това. Но ще го направя", заяви Тръмп.
От идването си на власт Ким Чен-ун не се е срещал с чужд лидер, припомня агенцията.

В друго интервю за в. "Вашингтон екзаминър" обаче Тръмп казва, че хората трябва да са готови за най-лошото по отношение на севернокорейската криза, предаде ТАСС.

Климатът на Корейския полуостров в последните месеци се влоши, заради това че Пхенян продължава работата по забранените си програми за балистични ракети и ядрено оръжие и заради твърденията на Тръмп, че САЩ са готови да се заемат сами и да разрешат със сила севернокорейския проблем, отбелязва Франс прес.

Северна Корея предупреди днес, че е готова да извърши във всеки момент шести ядрен опит.

Заради действията на Пхенян САЩ разположиха противоракетна система ТААД (THAAD) в Южна Корея, която днес е достигнала първоначалната си оперативна способност за защита срещу севернокорейски ракети, предаде Ройтерс, като се позова на американски представители.

Пекин вече разкритикува разполагането на тази система и каза, че нейният радар може да бъде използван за шпионаж на китайската територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase