Снимка: Reuters
fallback

Северна Корея възнамерява "да укрепва ядрения си потенциал с максимални темпове", заяви представител на севернокорейското външно министерство, цитиран от ТАСС.

Пхенян "последователно ще приема мерки в укрепването на ядрените въоръжения по всяко време и на всяко място по решение на висшия ръководител на страната Ким Чен-ун", се казва в изявлението.

Oще по темата

По думите на дипломата това е свързано с критичната ситуация на Корейския полуостров "заради насочените против народната република американско-южнокорейски учения".

"Никога досега агресивната истерия на САЩ не е била толкова разгорещена, а обстановката на полуостров не е била толкова близо до война", се казва в изявлението.

КНДР "е взела правилното решение, като е приела курс към паралелно развитие на икономиката и укрепване на ядрения потенциал за самоотбрана. Иначе САЩ без никакво колебание вече щяха да са извършили агресия в Корея, както е правено по отношение на други страни", заяви севернокорейският дипломат.

В събота американският самолетоносач "Карл Винсън" започна съвместни военни маневри с южнокорейски бойни кораби в Японско море. Основната цел на ученията е "възпиране на севернокорейските провокации и усилване на боеготовността на военния съюз между САЩ и Република Корея", заяви командването на южнокорейските ВМС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

123123

преди 6 години

До Анонимен 22 ; Защото неможе всеки луд да притежава ядрено оръжие,най-малкото се вижда в случая перкото Ким Чен Ун ,дето уж разработил ядрена програма ,заплашва всеки ден как ще взриви САЩ ,че даже и Австралия.Ето поради тази причина ,само определени държави могат да имат ядрени програми според договор между по-голямата част от държавите по света,д е б и л.

21

Анонимен

преди 6 години

който има атомно оръжие може да се чувства защитен ,може ли някой да ми обясни защо америка , русия , германия , франция и други могат да имат такова оръжие а северна корея не може да има , това не са ли двойни стандарти , щом великите сили се борят уж за премахване на ядрените оръжия нека ги премахнат всички и тогава да се заяждат с други държави който не са, но в момента не корейците а С.а/щ отправят заплахите а ким чен се защитава

20

Анонимен

преди 6 години

Бъдещето е на най-многобройните народи. Най-модерните държави ще бъдат в руини - както могъщият Рим падна под нашествията на варварите, така и занапред ще ни видят сметката кои? - Които най-много раждат, жените им не помятат нарочно, имат агресивна и фанатична религия. А малките народи като нашия - претопени или унищожени. Кой ти керти демократичните принципи? Всички държавници начело на суперсилите са диктатори и се въоръжават ли, въоръжават.

fallback