Снимка: архив Reuters
fallback

Достъпът до най-голямата интернет енциклопедия Wikipedia е е блокиран в Турция, защото тя е работила за очерняне имиджа на турската страна. Това заявиха вчера турските власти, предаде ТАСС, като се позова на Анадолската агенция.

"Вместо да допринася в борбата с тероризма, (тя) стана част от кампанията за очерняне имиджа на Турция на международната сцена", посочва турското министерство на транспорта, мореплаването и съобщенията, цитирано от Анадолската агенция и БТА.

Ведомството заявява още, че ръководството на енциклопедията е било уведомено за необходимостта да престане да публикува "лъжлива и непотвърдена информация" за връзки на Анкара с терористични организации. Но въпреки нееднократните предупреждения Wikipedia отказала да отстрани съдържанието. В резултат на това се стигнало и до блокирането.

Достъпът може да бъде възстановен, ако исканията на Турция в крайна сметка бъдат изпълнени, посочва Анадолската агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 6 години

Сивото вещество на *** работи само за простотии...Те са ненадвити в това!Източник: Уикипедия :)))

84

Анонимен

преди 6 години

За чий им е wikipediа и интернет. Да си направят свои и нема проблем!

83

До Турско Мекере

преди 6 години

"Що пишеш глупости? Султаната се развива само заради търговията му с ЕС. Производството също. Решат ли в Брюксел да наложат санкции и стой и гледай какво ще стане. Турция ще стане по бедна и от Албания."Ти пишеш глупости...Турция и преди Ердоган правише износ и производство!!!Сега е още повече да, НО преди години имаха амбарго заради Кипър и ко...Пак не бяха по бедни от България!!! Не всичко зависи от ЕС-то ти!!! България е членка и ко...много ли си богат?

fallback