Снимка: архив Reuters
fallback

Министерството на външните работи на Полша отстрани временно от длъжност един от почетните си консули в САЩ, след като дамата публикувала фотомонтаж, на който председателят на Европейския съвет Доналд Туск е облечен като нацистки офицер от СС, предаде Асошиейтед прес.

Полската агенция по печата съобщи, че допълнителни решения за Мария Шонерт-Биненда, неотдавна назначена за почетен консул в Акрън, щата Охайо, ще бъдат взети, след като полският външен министър Витолд Вашчиковски се върне от посещение в Австралия.

Шонерт-Биненда казала пред ПАП, че профилът й в социалните медии е бил хакнат.

Управляващата консервативна партия "Право и справедливост" има дълбоки разногласия с Туск, бивш премиер на Полша. Партийният лидер Ярослав Качински е отдавнашен политически конкурент на Доналд Туск, припомня АП.

Един от дядовците на Туск е служил за кратко в германския Вермахт през Втората световна война - факт, който политическите му опоненти използват срещу него.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

какво да се прави!

преди 6 години

До Анонимен 11 - е нема от твойте, русняците, те са най-качествени, ама не са европейци - и се питам аз, защо полкова се стремят да разтурат ЕС, да не би да предлагат нещо по-добро /от нефт и газ/, или и те като ония от северна корея - ше бомбиме Австралия, най-развитата икономически страна, най-високия стандарт! ше я бомбиме понеже не е с нас, одобрява санкциите против нас!!! аз съм хуманист, страдам и с корейския народ, но защо някой ми трепе котките, вече съм сигурен, иска и мен да утрепе!

10

Анонимен

преди 6 години

Трябва да сме благодарни на ЕС, че имаме голямата възможност да им слугуваме ?? Докато собствената ни държава тъне в недостиг на работна ръка ? Чакаме немците да ни върнат услугата и да дойдат да ни пасат овцете, Меркел ни е длъжница до шия.

9

Анонимен

преди 6 години

Хаха разглезеното третополово фашистко внуче се обидило и консулката останала без работа и тия ли ще ни учат на демокрация... я направо да си казват. че сме свободни да берем ягоди в Испания и дотам свършва демокрацията и започват робската икономическа система ми да оди фашисткото внуче да бере ягоди, аз ли да ходя. Който е искал ЕС той и да слугува.

fallback