Снимка: Reuters, архив
fallback

Еманюел Макрон ще спечели балотажа на президентските избори във Франция на 7 май, но с 59% - с 4% по-малко в сравнение с предишно проучване. Това сочат публикуваните днес резултати от изследване на института "Одокса", предаде Ройтерс.

Oще по темата

Според анкетата, която е била проведена в сряда и вчера, Марин льо Пен ще получи 41%, или съответно с 4% повече в сравнение с предишния сондаж на института, проведен в понеделник и вторник.

Данните от проучването сочат, че 40% от привържениците на загубилия на първия тур крайноляв кандидат Жан-Люк Меланшон ще гласуват за Макрон, като същото ще направят и половината от избирателите на консерватора Франсоа Фийон.

Над 40% от гласувалите за Меланшон възнамеряват да се въздържат, показва още анкетата, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

Макрон ще работи за доброто бъдеще на Франция. Затова ще го изберат. Франция е утвърдена демокрация.

11

Анонимен

преди 6 години

Добре, че са социологическите проучвания, че няма как да се манипулира общественото мнение. Иначе Брекзита го познаха абсолютно всички агенции. Както казва швейцарски експерт: - Шоколадът е швейцарски!- Не. Български, от Своге.- Да се евъ в експерта!

10

Мишо

преди 6 години

До Анонимен 15Просто това е поредното доказателство, че хората в ЕС отдавна са дресирани и нямат свое мнениеДемокрация!J

fallback