Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Ситуацията в международните отношения в момента е по-тежка, отколкото в разгара на Студената война, смята руският външен министър Сергей Лавров.

"Безусловно сега е по-трудно. Тогава съществуваха две империи: Западната и Съветската, всяка от които подклаждаше конфликти със съперника на територията на трети страни. Но никога не на своите граници и никога директно. Дори публичната реторика беше по-мека. Тогава двата лагера не преминаха границата на допустимото. Днес вече няма никакви правила", цитира думите на Лавров списание Esquire.

В същото време Лавров призна, че дипломати от различни страни могат да използват остри думи по адрес на другия, а след това нормално да общуват помежду си, пише РИА Новости.

Руският външен министър каза, че с американския държавен секретар Рекс Тилърсън успяват да изградят отношения и посочи, че е имал "ако не приятелски, то добри отношения" с всички държавни секретари на САЩ.

В същото време той опроверга твърдения на медии, че Кондолиза Райс го е харесвала. "Лъжа! Ние просто много топло и близко си общувахме с Кондолиза", каза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase