Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters
fallback

Ситуацията в международните отношения в момента е по-тежка, отколкото в разгара на Студената война, смята руският външен министър Сергей Лавров.

"Безусловно сега е по-трудно. Тогава съществуваха две империи: Западната и Съветската, всяка от които подклаждаше конфликти със съперника на територията на трети страни. Но никога не на своите граници и никога директно. Дори публичната реторика беше по-мека. Тогава двата лагера не преминаха границата на допустимото. Днес вече няма никакви правила", цитира думите на Лавров списание Esquire.

В същото време Лавров призна, че дипломати от различни страни могат да използват остри думи по адрес на другия, а след това нормално да общуват помежду си, пише РИА Новости.

Руският външен министър каза, че с американския държавен секретар Рекс Тилърсън успяват да изградят отношения и посочи, че е имал "ако не приятелски, то добри отношения" с всички държавни секретари на САЩ.

В същото време той опроверга твърдения на медии, че Кондолиза Райс го е харесвала. "Лъжа! Ние просто много топло и близко си общувахме с Кондолиза", каза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Гост

преди 7 години

Лавров разбира се е прав

42

Поп Андрей

преди 7 години

До 44 за "Русия беше гарант за целоста на Украйна ,а сега гарантирано ще я дели и цепи на колкото се може повече парчета."Да, Русия беше гарант но се намесиха САЩ и както обикновено разпалиха огнището. Спомни си, кой раздаваше курабийки на Майдана, ако Русия не се беше намесила, сега САЩ щяха да са в Крим, който им беше целта...............Ако САЩ не се бяха месили в Либия, Ирак и Сирия, сега нямаше да има бежанци, и всичките проблеми, които се стовариха в Европа заедно с тях.

41

Аз

преди 7 години

До един там - Явно имаш ограничени възможности с помненето, защото иначе щеше да си спомниш и за промяната на конституцията на сърбия, която забранява на другите националности да ползват езика и правата си на хора и щеше да си спомниш и масовите убийства в Сребреница и наказателните отряди на сърбите, обикалящи селата с танкове, избиващи мъжете и момчетата и изнасилващи жените и момиченцата. Но явно си *** и за това ти прощавам.

fallback