Снимка: Reuters
fallback

Руските сили за сигурност ликвидираха снощи двама въоръжени екстремисти, обучени от Ислямска държава, които планирали серия от престъпления, свързани с тероризма. Това предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирайки изявление на руския Национален антитерористичен комитет (НАК).

Двамата бяха ликвидирани в Ставрополски край след престрелка със силите за сигурност, които опитали да спрат колата на бандитите снощи около 23 часа. Действията им са били част от операция за прекратяване на дейността на "спяща клетка", чиито членове са положили клетва за вярност към Ислямска държава.

Намиращите се в автомобила "Лада Приора" открили огън с автоматично оръжие и опитали да се скрият. Руските сили за сигурност отвърнали на огъня и двамата били неутрализирани.

Вече има данни от предварителната идентификация, пише БТА.

"Един от тях е бил лидер на въпросната клетка, обучен в лагери на Ислямска държава и върнат в Русия с цел да извършва терористични актове. Другият е бил активен член на клетката", съобщава НАК.

"Силите за сигурност разполагат с данни, че въпросните бандити са имали намерение да извършат редица престъпления с терористична насоченост, включително убийство на религиозни служители и други граждански лица", се добавя в изявлението на НАК.

В колата са били открити компоненти за направа на бомби, съобщава Асошиейтед прес. По-късно в жилището на един от заподозрените е била открита литература на Ислямска държава.

Ставрополски край се намира в съседство с няколко руски републики, населени предимно с мюсюлмани, включително с Чеченската република, където ислямски сепаратисти водиха открита война с руските сили, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

номер2

преди 7 години

Кой знае какво им се е привидяло на пияните руски милиционери? След като застреляли двамо души ги обявили за терористи!!! Ха, Ха!

15

Анонимен

преди 7 години

Ади бе нали до 3 месеца щяха да са ги свършили ко стана

14

ТЕРОРИЗМА И МОСКВА

преди 7 години

ТЕРОРИЗМА ИДВА ОТ ТАМ!ТОВА СА СТАРИТЕ ПОРЯДКИ В БОРБАТА ЗА ВЛАСТ НА Др.КОБА!СЕГА ----НА ПРИЦЕЛ Е ЕС....ЗАЩОТО ПРЕЧИ НА ДИКТАТУРАТА В РУСИЯ И ПУТИН!НИЩО НОВО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fallback