Снимка: БТА
fallback

Малка точка на картата в провинциалната югозападна част на щата Орегон предизвика голям интерес в новините, след като почти цялото градче Тилър бе обявено за продажба, предаде Асошиейтед прес.

Появи се потенциален анонимен купувач, но все още се приемат и други оферти.

Поисканата цена от 3,5 милиона щатски долара включва шест къщи, затворен магазин и бензиностанция, земята под пощенската станция, неразработени парцели, права върху водоснабдяването и инфраструктура, в която влизат тротоари, пожарни хидранти и работеща електрическа централа.

Основното училище в градчето се продава отделно за 350 хиляди щатски долара.

Мистерията за бъдещето на града предизвика едновременно вълнението и нетърпението на жителите, които все още живеят близо до Тилър.

Градът, разположен в средната част на националната гора Умпкуа, замира, откакто дърводобивната промишленост фалира преди близо 30 години.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Чак пък град!

преди 7 години

Село или махала може да е, ама град! Журналята, вече съвсем издишате.

9

Анонимен

преди 7 години

На всякъде е така , като излезеш от големия град всичко се продава и то за жълти стотинки , идете в което и да е село , всичко е необитаемо и може да купуваш на воля

8

Анонимен

преди 7 години

това някой от нашите милионери може да си го купи без да му мигне окото. малко ли измъкнаха от КТБ...пък и от приватизацията на БГ ?

fallback