Снимка: Reuters
fallback

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че резултатът от референдума в Турция не го прави "вечен управник".

Всъщност аз съм смъртен, може да почина във всеки момент, каза вчера Ердоган в интервю за телевизия Си Ен Ен. Президентът отговаря на въпроси на журналисти от медията в резиденцията си в Анкара.

Ердоган изтъкна, че няма намерение да използва предоставяните след референдума широки правомощия за лични облаги.

Oще по темата

"Системата представлява сама по себе си промяна, трансформация в демократичната история на Турция. Там, където съществува диктатура, не е необходима президентска система на управление", поясни Ердоган.

Турският президент заяви, че Европейският съюз не изпълнява своите ангажименти по отношение на приемането на Турция в състава му.

"ЕС ни кара да чакаме вече 54 години. От политическа гледна точка това е нетърпимо. Старахме се да изпълняваме всички изисквания за приемане в ЕС, а блокът не изпълнява обещанията си", каза Ердоган.

Същевременно той посочи, че ако Брюксел промени държанието си към по-добро, Анкара е съгласна да почака още.

"Ако те изпълнят обещанията си, ще можем отново да седнем на масата на преговорите", каза Ердоган.

Във връзка с отношенията на Турция със САЩ турският държавен глава посочи, че е удовлетворен от състоянието на отношенията със САЩ при администрацията на президента Доналд Тръмп. Ердоган добави, че се надява на двустранна среща с Тръмп.

"Ще бъде по-добре да се срещнем лице в лице и по този начин отношенията ни да се развият още повече", каза Ердоган в отговор на въпрос за състоялия се в понеделник телефонен разговор с Тръмп.

"Начинът, по който Тръмп подхожда към проблемите, ни удовлетворява. В качеството си на съюзници САЩ и Турция са способни да разрешават сериозни проблеми", подчерта Ердоган.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 7 години

ОТ РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪВ ЦЯЛ СВЯТ МЕДИИ И ЕКСПЕРТИ КАЗВАТ ,ЧЕ РЕФЕРЕНДУМЪТ НЕ ОТГОВАРЯЛ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ! НАРУШЕНИЕ СЛЕД НАРУШЕНЕ И ВСИЧКО ТОВА Е УМИШЛЕНО ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ РЕЗУЛТАТИТЕ ! ОТНОСНО ЕС ЕРДОГАН НАЛИ НЕ ИСКАШЕ ВЕЧЕ ТУРЦИЯ ДА ВЛИЗА В ЕС ? ЗАЩО МУ ОМЕКНА Т.ИКВАТА И Е ГОТОВ ДА ПОЧАКА ОЩЕ ?! СЪРДЕТЕ СЕ НА КЕЛ.ЕШИТЕ КОИТО ТРИЯТ КОМЕНТАРИ !,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

35

Анонимен

преди 7 години

"Личи му че е необразован"Колега знаем и за вашите "образовани" ....:-):-):-)Особено патриотите:-):-):-):-):-)най-образованите в целия свят:-):-):-):-):-)Дипломата не те прави човек...ние знаем и професори, които нито по характер, нито по образование не струват и 1 стинка:-):-):-):-):-)

34

РККА

преди 7 години

А дали ми дреме за ефендитата къв мамул ще го ядат,тук у нас да не тече мед и масло от чешмите,че ние сме голи като лешояди,и кряскаме като врани,де го нашия преврат нема ,вътък за една плюмка ама сме големи юнаци...

fallback