Снимка: Ройтерс
fallback

Във Великобритания ще се проведат предсрочни парламентарни избори през юни. Това обяви министър-председателят на страната Тереза Мей в неочаквано изявление от Даунинг Стрийт 10, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на Мей датата на предсрочния вот ще бъде 8 юни. Тя отчете, че "Великобритания се нуждае от сигурност, стабилност и силно лидерство след референдума за членство в ЕС".

"Великобритания сега има нужда от избори, защото други партии се противопоставят на плановете на правителството за Brexit", отчете тя. По думите на премиера правителството има план за напускане на ЕС, който ще позволи на Обединеното кралство да си възвърне контрола над своите "правила и граници".

"Това е правилният подход", каза Мей, като добави обаче, че "другите партии се противопоставят". "В Уестминстър трябва да има единство", отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

европа

преди 7 години

Има един факт и той е че всяка една държава която реши да напусне съюза ще обеднее,по малките може и да фалират.Така че пред британеца,който е свикнал на добър живот едно рязко обедняване,и неясно бъдеще не е добре.Няма човек който обича да е беден,освен русофила,който е готов да мизерства в името на Русия,но тук вече говорим за психични отклонения.

23

Алекс

преди 7 години

Хаха, грозната лелка напали фурната ама някой друг да и вади картофа. :)

22

Анонимен

преди 7 години

Вижда, че опозицията е разпарчетосана. Сега ще се бетонира на власт. Ама часовникът на Брекзита вече тече. тия 3 месеца за избори ли да се готви, за брекзит ли... Да не вземе като Камерън от много политически игрички да се гътне.

fallback