Привърженици на Ердоган празнуват. Снимка: БТА
fallback

Общ преглед
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че резултатът от референдума е ясен, съобщиха източници от офиса на президента, предаде БТА.
Oще по темата
Той се е обадил по телефона на премиера Бинали Йълдъръм и на председателите на партиите, подкрепящи предлаганите конституционни промени, за да ги поздрави с победата на референдума.

Досега са преброени 98,6 на сто от бюлетините. Според последните данни 51,3% от избирателите са гласували с "да", а 48,6% с "не".

Поддръжници на турския президент Реджеп Тайип Ердоган празнуват с фойерверки в Истанбул.

Основната опозиционна партия в Турция ще поиска повторно преброяване на до 60 на сто от бюлетините на референдума за конституционни промени, каза Ердал Аксюнгер, заместник-председателят на партията, съобщи Ройтерс.

Пакетът от 18 поправки в конституцията ще премахне поста премиер и ще даде на президента право да изготвя проектобюджата, да обявява извънредно положение, както и да издава укази за контрол на министерства без парламентарно одобрение.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

186

Социолог

преди 7 години

Решението от референдума за президентска република влизав сила в 2019г. с редовни избори ,така че какъв е проблема ?Русия, САЩ ,Франция и мн. др са също президентски републики.За какво е тази паника, до 2019г си важат старите правила..

185

Спиридон

преди 7 години

Ердоган се готви години за еднолична власт. Резултатите са като референдума на Слави. Предварително подготвен резултат. Болест за величие. Жалко за Турция.

184

Анонимен

преди 7 години

До до ангелчоНапротив, младежо, явно не си бил роден и не си живял преди 27 г. И затова не си видял наистина плачевното ни състояние преди 1989 г. Не плачевно а трагедия ! Електричество - през 4 часа 3 дена в седмицата, вода - 3 дена в седмицата вечер, храни - с купони, бензин - също, по 10 л. на седмица , магазини - празни, телевизори по 1 тон - с бележки от ДРУГАРЯ, със списъци и спане пред магазините ... Да изреждам ли още , бебчо ??? Няма смисъл ! Явно си неудачник и няма да разбереш !

fallback