Снимка: БТА
fallback

Точно в 17 часа приключи гласуването за историческия референдум за конституционните промени в Турция, който предвижда разширяването на правомощията на президента Реджеп Тайип Ердоган с цел преминаване от парламентарна към президентска република.

Oще по темата
Започна преброяването на бюлетините от гласуването в 175-те хиляди избирателни секции.

Броенето на бюлетините в източните провинции започна още в 16 часа, понеже там секциите бяха затворени един час по-рано заради часовата разлика.

Милиони турци затаиха дъх в очакване на първите резултати от референдума.
 
Първите неокончателни резултати се очаква да започнат да постъпват от източните провинции и вероятно ще започнат да идват най-рано към 18.30 часа, посочват наблюдатели, имайки предвид традициите при предишни гласувания.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

:D

преди 7 години

До Анонимен"Българина живее 3-4 пъти по добре от бедните руснаци. Ти не го слушай ***, че се оплаква. Ако ще и 10 000? да взима, ще се оплаква, че не взима 11 000?."Ti li si tozi? Che imash parno i computer da pishesh? A pred bloka ti kolko bezdomni ima deto nqmat internet da te napsuvat?

58

Американец

преди 7 години

Ба то тва се знае... Просто трябваше официалност и законен начин - УЖ спечелил референдума! Тва е часна фирма както е "Пъмпкин" АД

57

до 58(доктора)

преди 7 години

Дано да не си прав за гражданската война.Дано турците някак си да се разберат помежду си по мирен начин.Аз съм българин но пожелавам им с мир да разрешат споровете си и в мир да живеят.Войната не е добра за нито един народ.

fallback