Снимка: архив, Reuters
fallback

Ръководената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава" опроверга съобщението на сирийската армия, че е нанесла въздушен удар, при който е бил улучен склад с отровни вещества на групировката и е била причинена смъртта на стотици хора, предаде Ройтерс.

Oще по темата

"Коалицията не е нанасяла никакви удари в този район по това време. Сирийското твърдение е невярно и вероятно е умишлена дезинформация", каза коалиционният говорител полковник Джон Дориан от американските военновъздушни сили, цитиран от БТА.

По-рано сирийската армия съобщи, че стотици хора са загинали при удар на международната коалиция начело със САЩ по щаб и складове на терористичната организация "Ислямска държава" край сирийския град Дейр ез Зор /на 420 км от Дамаск/.

"След бомбардировката обаче над склада се е издигнал жълт дим. Това е свидетелство, че там са се съхранявали отровни вещества – се казва в съобщението. - В резултат на отравяне са загинали стотици хора, включително и мирни граждани".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

педрас

преди 7 години

И с какво точно ме притисна,освен с глупости си?А самия факт че обявяваш някой който мили различно или въобще за това че мисли за враг си е чисто комунистически похват.Напоследък и американски."Доводите" ти не се различават много от мирогледа в махалата-тия дават едно кебапче повече,за тях ще гласувам.Обикалял съм света повече от тебе и не съм аз човека на когото да обясняваш колко добре живее някой защото е послушен.Ти също си послушко,ама живееш ли като шейх?

42

Анонимен

преди 7 години

То така червеняк ,като го притиснеш и му свършват доводите :) Само не знаеш,че истинския роб си ти. Робуваш на стара идеология и до там. Страхуваш се да погледнеш , там където са ти забранявали едно време. Спокойно вече , не си роб на комунизма. Огледай се , разходи се по света...Може пак да ти хареса тоя ЛОШ запад.

41

педрас

преди 7 години

Робския манталитет е основната пречка..Преклонена глава сабя не я сече,а?Живей така щом ти харесва,но не ми обяснявай колко е добре да си роб

fallback