Гюнтер Йотингер. Снимка: архив, Reuters
fallback

Европейският комисар по бюджета Гюнтер Йотингер описа президентите Реджеп Ердоган, Владимир Путин и Доналд Тръмп като "авторитарни хулигани", съобщи Франс прес.

"В свят, който клони към безпорядък, с все по-шумни авторитарни хулигани в Анкара, Москва и може би дори в едно от крилата на Белия дом във Вашингтон, имаме нужда от стабилност, имаме нужда от сигурни ценности и повече от всякога имаме нужда от допълнителна солидарност в Европейския съюз", каза Йотингер на европейски форум в Брюксел.

"Европейският проект е вече на 60 години, но си остава проект на бъдещето. Защото съюзът на мира, общността на ценностите, всичко това е по-важно от всякога", каза той.

Полемичните изказвания са обичайно нещо за Йотингер, отбеляза АФП. Той предизвика бурни реакции в края на октомври 2016 г., когато изрече в Хамбург обидни думи към китайците и изказа предположение, че гей браковете скоро щели да бъдат наложени в Германия. Йотингер по-късно се извини за думите си.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Алекс

преди 7 години

Много точно казано. :)

26

Манолски

преди 7 години

вчера бомби и по автобуса на БОрусия Дортмунд...какво още трябва да се случи, за да се усетят еврочиновниците, че така не може да продължава, дори и след взривовете на Брюкселското летище, явно трябва да дадат фира 200-300 евродепутати, та да се усетят да изгонят нашествениците по техните си географски ширини

25

xaxa

преди 7 години

Balgarite pak mrazqt i zavijdat ubitaciiiiiiiiiiiiiiii

fallback