Снимка: Reuters, архив
fallback

Британският премиер Тереза Мей и американският президент Доналд Тръмп са на мнение, че е възможно да убедят Москва да спре подкрепата си за режима на сирийския президент Башар Асад, става ясно след телефонен разговор между двамата западни лидери, предаде Франс прес.

"Министър-председателката и президентът са единодушни, че има възможност Русия да бъде убедена, че съюзът й с Асад не е в неин стратегически интерес", каза говорителка на Мей.

Мей и Тръмп са разговаряли по телефона след предполагаемата химическа атака, извършена от режима в местността Хан Шейхун, при която загинаха поне 87 цивилни.

Великобритания изрази "пълна подкрепа" за ракетния обстрел, на който САЩ подложиха в нощта срещу петък военната база "Шайрат" в провинция Хомс в отговор на химическата атака.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 7 години

До Боби 67Ти пропускаш че теракта в Тунис преди няколко години стана именно на плажа и загинаха много хора. От тогава, туристическата индустрия на Тунис е в мъртва точка.

52

камен

преди 7 години

Видяха колко струва американската армия и почнаха да молят Путин да изостави партньора си , колко са жалки !

51

Анонимен

преди 7 години

Не трябва да му се позволява да се отказва от Асад за да не се загуби възможноста за натиск върху руснаците. Трябва да ъдат изправени до стената и да стоят там! Тилерсън не е глупав знае как да ги смачка

fallback