Снимка: архив, Reuters

Броят на жертвите от терористичния акт в Лондон от 22 март нарасна на петима. В болница почина още една от пострадалите край сградата на британския парламент – 31-годишната румънска туристка Андрея Кристя.

Кристя, която беше в британската столица заедно с приятеля си, се намираше на Уестминстърския мост по време на нападението, извършено от Халид Масуд. Тя падна в река Темза и получи сериозни травми.

Още по темата

На 22 март 52-годишният британец Халид Масуд удари с автомобила си пешеходци и след това уби полицай пред сградата на британския парламент.

Жертви на нападението освен починалата румънска туристка станаха и полицаят Кийт Палмър, преподавателката в колеж Айша Фрейд, американският турист Кърт Кокран и пенсионерът Лесли Родс, припомня Би Би Си. 

Най-малко 40 души бяха ранени.

По данни на Скотланд ярд Масуд умишлено е блъснал с колата си няколко души на Уестминстърския мост, а след като слиза от автомобила си, се нахвърля с нож срещу полицай, охраняващ британския парламент, ранявайки го смъртоносно.

Масуд беше застрелян от друг полицай.

Британската полиция заяви, че не е открила доказателства за връзки на Масуд с Ислямска държава и Ал Кайда. Отговорност за нападението пое ИД.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase