Убитият Кирил Велков. Снимка: "24 часа"

18-годишен българин наръга и уби свой сънародник в общежитие в чешкия град Пилзен в понеделник.

След престъплението извършителят отишъл с автобус до автогара "Флоренц" в Прага, откъдето планирал да пътува за България, но бил задържан от полицията, съобщава чешкият сайт "Блеск".

Тялото на 39-годишния Кирил Велков, който бил прободен в сърцето, билое открито в локва кръв в стаята. Лекари, пристигнали на мястото, само установили причината за смъртта - множество прободни рани.

Кирил Велков бил съквартирант на 18-годишния извършител, който се признал за виновен и разказал, че убийството било предшествано от словесен спор.

Кирил, който е готвач, е описан като много добър човек и работник от колегите си. Те се притеснили, когато не дошъл да застъпи смяната си, и решили да сигнализират полицията.

Извършителят бил предаден на властите в Пилзен, които водят разпити.

"Радваме се, че нещата се развиха толкова бързо. Никой не иска убийства да стават в нашия град и такива хора да се разхождат ненаказани по улиците", обявиха от полицията.

От стаята, където било открито тялото, не липсвали никакви лични вещи. Все още не е ясно и какъв е мотивът за убийството, пише "24 часа".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase