Снимка: Архив, Reuters
fallback

Северна Корея изстреля балистична ракета от източните си брегове към Японско море, съобщи южнокорейската армия в изявление, цитирано от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Ракетата била изстреляна от района на пристанищния град Синпо днес сутринта и прелетяла близо 60 км, се казва в изявлението без повече подробности.

Американската армия уточни, че става дума за балистична ракета със среден обсег от типа Кей Ен-15.

Токио също потвърди за изстрелването на севернокорейската ракета и уточни, че тя е прелетяла около 60 км над Японско море и е паднала извън пределите на изключителната икономическа зона на Япония. Не са установени никакви щети, по данни на японското правителство.

Изстрелването беше извършено на фона на годишните военни учения на САЩ и Южна Корея, които Пхенян смята за репетиция за нашествие, отбелязва АП.

Северна Корея често реагира на тези учения със собствени военни маневри и остри изявления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

айляков

преди 7 години

Севрна Корея е прекрасна държава.Всеки втори българин мечтае да живее там,да работим там или да отиде на почивка там.Самите северни корейци са едни от най щастливите хора на земята.Нямат пари,нямат права,нямат право да напускат пределите на страната,нямат интернет,нямат телевизия,лапат ориз от сутрин до вечер,не се оплакват,не протестират,нямаш право да се развеждаш,нямаш право да работиш каквото искаш,нямаш право да искашкаквото и да е.Кой не би искал да живея така,кой.

16

Северна Корея

преди 7 години

най-демократичната държава след Турция

15

Анонимен

преди 7 години

До 15кви господари кви пет лева... вие напълно сте изтряскали вече

fallback