Снимка: БТА
fallback

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му вече 54 години не е приета в ЕС, защото това е християнски съюз, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Турският президент каза това на митинг в Анкара преди референдума за промени в конституцията, насрочен на 16 април.

Ердоган каза, че лидерите на всички страни от ЕС са се събрали във Ватикана, за да изслушат папата.

"Знаете ли защо Турция не е приета в ЕС вече 54 години? Причината е съвсем ясна: ЕС е християнски съюз. Същевременно 16 април ще бъде денят, когато ще бъде даден отговор на позицията на ЕС", каза Ердоган.

Турция води преговори за членство в ЕС от 2005 г. На 23 март Ердоган зяви, че ЕС "може да чака изненади" след референдума за поправки в конституцията, предвиждащи увеличаване на правомощията на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

416

ОСМАН

преди 7 години

МАРТ МЕСЕЦ ИЗНОСА НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ НАРАСНА С 22% .МНОГО ПОЗДРАВИ.....ЖАЛКИ ОТ.РЕПКИ.....

415

Хафъз МюмюнБостнаджи

преди 7 години

Турция има много полузаплатена работна ръка от кюрди, български изселници и други бедняци, работещи по 16 часа и изключително доволни да ядът с башмоканина като награда.Това е само в цивилизованата част.В анадола се мутира в парниците за краставици, а заптието може да те пребие на улицата ей така за кеф.

414

Ашколсун ла

преди 7 години

До ХА-ХА-ХААААААААКажи и Хонда бе неинформиран.Турция е голяма държава с много евтини кюрдски и български изселници.Въртят гайки по 16 часа и *** им танцува гьобеци.Повечето турци нямат и български паспорти, та не могат и да пътуват много много.Това е само в културната европейска част, а в анадола дупе да ти е яко.В парниците по 18 часа, поливаш краставици със странни химикали докато сам не мутираш.Там жените не се вписват в преброяванията, а жандарма може да те набие за кеф на улицата.

fallback