Снимка: архив Reuters
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел призова пристигналите в страната бежанци да не се стремят към големите градове, а да си търсят места в селските райони, предаде ТАСС, позовавайки се на публикувано в сайта на федералното правителство видеообръщение.

"Много казват, че искат в големите градове, но там има големи трудности с жителството. Затова моят съвет е да се остава в регионите, където има селски местности и малко хора и където на пръв поглед не е толкова интересно", каза канцлерът, съобщи "Фокус".

Oще по темата

По нейните думи властите се стараят да осигурят места за живеена на първо място за тези, които са получили правото да останат в Германия.

Ангела Меркел добави, че очаква от пристигналите в страната "не само да спазват законите".

"Те дойдоха, защото искаха да намерят тук спокоен и сигурен живот. Затова са длъжни да уважават и да се стараят да приемат ценностите, с които държавата живее – търпимост, откритост, свобода на вероизповеданията, свобода на мнението", поясни тя.

Германският лидер призова и германците "да бъдат по открити към бежанците".

"Ние знаем твърде малко за Сирия, Ирак и страните от Северна Африка и трябва да използваме тази възможност, за да ги опознаем повече, да научим нещо", добави в заключение Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

Анонимен

преди 7 години

Те почнаха вече да учат от тях - как се умира при атентати и как жените да бъдат групово изнасилвани ...

145

MERKEL

преди 7 години

POTOMSTVENNA EVREIKA ,KOMUNISTKA OT IZTO4NA GERMANIA, DIPLOMIRANA V UKRAINA !

144

ники

преди 7 години

Бабата е от еврейски произход, и целта е да съсипе Германия

fallback