Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Хиляди протестиращи излязоха по улиците на големите градове в Русия, за да се обединят срещу корупцията в страната.

Журналистът Валери Тодоров определи в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR действията на руското общество като "най-масовите протести в страната от 5 години насам"

"Очевидно борбата за президентския пост на изборите през 2018 година започна", посочи той.

Тодоров продължи, че друг елемент за протестите на руските граждани е и тандемът Владимир Путин и Дмитрий Медведев: "Очевидно в момента недоволството се насочва към Медведев", каза журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Кореспондентът на ТАСС в София Игор Ленкин каза, че Русия е притисната от различните страни и нарече бунта в страната "платен".

"Има данни във формален документ, че този протест е платен. Това е официално изявление на говорителя на руския президент", твърди Ленкин.

Адвокатът Николай Хаджигенов включи към разговора думата "диктатура" след коментара на кореспондента, като каза: "Всяка една диктатура ползва едни и същи опорни точки. Тези неща (визира думите на Ленкин, бел.ред.) ги слушахме и на нашите протести, сега ги слушаме от Кремъл. Целта на всяка диктатура е корупцията", заключи Хаджигенов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 7 години

Не мога да разбера как едни и същи *** номера минават по целия свят. Значи като бяха протестите в София по данни на МВР на един от големите протести имало 3600 души. Аз бях, а гледах и кадрите в Ютуб. Протестиращите бяха от Университета до Ропотамо. Няма как да се сметнат, но според мене са 30 хил души. Сега руските власти правят същото, омаловажат бройката и пускат лафа че са платени. И мишките които по цял ден са пред компа и не вярват че хората могат да протестират за принципи хейтват яко.

34

един там

преди 7 години

До фбз,Цитирам те- "щото руския добив е с 50% по-нисък от преди 2 години"! Вече половин час търся новини из нета за спад на руския нефтодобив- е не мога да намеря такива за спад дори с 5-10%, да не говорим за 50%! Русия натискала Саудитска Арабия да намалява нефтодобива, понеже неиния такъв бил намалял! Е това е новина! Аз бях чул, че като падна цената на нефта, на саудитските шейхове им се посвършили милиадчетата, ама не съм сигурен дали това е достоверно!

33

пенко

преди 7 години

Мисля,че липсата на информация ,кара някои "списватели" да мислят ,че руснаците гладуват. Но ,може би, причината е дребномангизна заплатеност или наследена антируска дребнозлобност!Стандарт на живата е: задоволяване нуждите на разума/личността/с изява пред другите хора- /колектива,народа, обществото на света /! За това Спилбърговците ще останат а Мангизльовците ще изчезнат мъртви в небитието!

fallback