Снимка: БТА
fallback

Пред турското консулство в Брюксел са избухнали протести, след като привърженици на управляващата в Турция "Партия на справедливостта и развитието" (ПСР) са нападнали и ранили трима кюрди, които са отивали да гласуват на референдума за конституционни промени в страната, предава телевизионния канал Russia Today, като се позовава на различни медии.

Тримата кюрди – Махмут Яшар, жена на име Султан Уграш и третият, който не е назован, са получили прободни рани от нож, като се съобщава, че Уграш е била намушкана във врата и е в критично състояние, пише "Фокус".

След случая е имало сблъсъци между привърженици и противници на турското правителство и президента Реджеп Тайип Ердоган.

"Трябваше да се намесим, защото имаше инциденти, имаше ранени и те бяха откарани в болница, в момента върви разследване", заяви говорителят на местната полиция.

Пред сградата на турското консулство са се събрали още кюрди, за да изразят своя протест. На място е пристигнала и жандармерия, като за момента положението е спокойно.

След инцидента нападателите са успели да влязат в консулството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Брадваря

преди 7 години

От всички тези протести, сблъсъци си патят кюрдите.. Така и не го разбрахте ей!

27

Българин от Германия

преди 7 години

Моля *** да предаде моето съобщение ( номер 40 ) на българските специални служби, да действат, ако им е мила България. Източник на инфоемацията е Ерих Шмид (Geheimdienst-Expert) в предаването на Майбрит Илнер, от 22:15 часа на 31.03.2017.ДА БЪДЕМ НАЩРЕК ! Никой не ми плаща, но започвам да служа като разузнавач на собствена сметка, защото България ми е мила. Мога да съм дори по-полезен от чужбина, отколкото ако се върна в Родината си. България има нужда от всички които я обичат !

26

Българин от Германия

преди 7 години

БЪДЕТЕ НАЩРЕК ! Снощи по ZDF представител на германското рзузнаване се изказa, че BND (външното рзузнаване) има данни за" ПОДГОТОВКА НА ТУРЦИЯ ЗА ЗАВЗЕМАНЕ НА ТЕРИТОРИИ от ГЪРЦИЯ и БЪЛГАРИЯ през 2020-2023 год". На въпроса НАТО няма ли да се намесе, отговори, че НАТО не е задължително да се намеси, и една намеса може да бъде от активна до изпращане на СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛНА ТЕЛЕГРАМА. Това е реалноста.И продължавайте да се делите на русофили и русофоби.

fallback